Mindfulness App med 9 olika instruktioner för 9 olika symtom

Ny MindfulnessApp för Sexuella problem

Ett stort antal människor lider av sexuella svårigheter och vet inte var de ska rikta sig för att få hjälp med det.

Kolla in den här Appen som riktar sig till dig som har lustbrist, erektionsproblem, tidig utlösning, smärta, för mycket sexlust, svårt att få orgasm eller utlösning eller jobbiga känslor vid sex.

Du laddar ner Appen och lyssnar sedan på instruktioner hur du kan hantera ditt problem.

Appen är gjord av Sexologen och legitimerade Psykoterapeuten Charlotte Makboul.

Appen finnas endast för Iphone just nu.

Här kan du kika in hur Appen är uppbyggd:

 

Instruktionerna behandlar följande sexuella symtom:

  1. Sexuell lustbrist, nedsatt känsel och fördröjd utlösning
  2.  Tidig utlösning
  3.  Erektionssvikt
  4. Anorgasmi, oförmåga att nå orgasm
  5. Sexmissbruk eller hypersexualitet
  6. Vaginism, slidkramp
  7. Smärta vid samlag
  8. Att kunna ta initiativ till sex och säga sina sexuella behov i sexet
  9. Generell mindfulness-instruktion för alla känslor i alla situationer i livet och sexlivet

Läs detta innan du går vidare till övningarna

Sök upp en urolog om du är man och en gynekolog om du är kvinna för att utesluta fysiska orsaker till dina problem. Den här appen syftar till att hjälpa dig med psykologiska orsaker till sexuella problem dvs de eventuella tankar och föreställningar du har om din sexualitet samt ditt sätt att hantera de känslor som väcks i intima möten och att ge lindring i de effekter som dina strategier att hantera tankar och känslor kan ha på din kropp. Teknikerna grundar sig i Mindfulness och acceptans av jobbiga känslor. Självklart vill ingen ha ett sexuellt problem så nu undrar du kanske hur du ska kunna acceptera detta men jag menar inte att du ska acceptera problemet utan att du ska acceptera känslorna som väcks i kroppen vid sex och även som en följd av att det blivit ett problem. Att tänka ”jag vill verkligen inte ha det här problemet” hjälper ju tyvärr inte att lösa problemet och därför är det hjälpsamt att lugna systemet med tankar om att ”det är ok om det skulle hända igen”. Fast det inte är ok så är det mer hjälpsamt att tänka att det är ok än att skrämma upp sig med att det är katastrof om det händer igen.


Appen går ut på att du lyssnar på en instruktion från Sexologen Charlotte Makboul på hur du ska lösa ditt sexuella problem.

Lyssna några gånger på den instruktion som bäst passar in på ditt sexuella problem. Gå sen vidare och lyssna på den Generella mindfulness-instruktionen som ligger längst ner. Den kan du lyssna på varje dag för att lättare komma in i ett accepterande och avslappnande läge när du sen är i en sexuell situation. Det är inte meningen att du ska lyssna medan du har sex utan mer en förberedelse för att kunna släppa tankar och acceptera känslor i kroppen i nuet i sexet.


I början när du lyssnar på Mindfulness kanske du blir trött, rastlös, uttråkad eller irriterad. Om det blir så för dig så se det inte som ett tecken på att mindfulness inte är något för dig, tvärtom är det då du har som störst behov av att bara vara i nuet en stund och släppa alla tankar. Detta tillstånd av att bara vara är det vi eftersträvar sexuellt och när det flyter på så fungerar sex som bäst. Om du är ovan att bara vara kanske det vara en del av anledningen till att sex blir svårt, för att det är svårt att släppa tankarna?


Ansträng dig att hålla dig vaken och fokusera på de känslor som kommer till dig även om det är känslan av att du blir uttråkad.


Se gärna till att vara ostörd när du lyssnar på instruktionerna i appen till exempel genom att sätta telefonen i Flight-mode.


Tänk på att appar lätt förs över till andra telefoner och Ipads i ditt nätverk. Ikonen för denna app är enkel och svart och inga ord om sex finns i titeln.

Acceptans

Köp Appen Sexuella Problem här:  

https://itunes.apple.com/se/app/sexuella-problem/id696026469?mt=8.